2010. április 27., kedd

Tsc és a fejlődés !

Jó rég nem írtam bejegyzést a nép kezdett türelmetlen lenni, ezért hát legyen aminek lennie kell!

Volt TSC , Gratulálok a résztvevőknek akik:

Name Body Weight DeadLift DL Placing Pullup PU Placing Snatch
SN Placing Total Place
Men's Open

Gabor Szabo



209 220 71 9 55 82 61 187 68

Istvan Biro



184 264 69 10 52 69 67 188 70

Men's Novice

Tamas Bata 179 265 19 10 18 107 14 51 18
Zoltan Nemeth 147 220 23 11 16 100 17 56 20

Az én eredményeim körülbelül ott vannak ahová terveztem őket, kivéve a deadlift, mert az úgy tűnik nem nagyon megy. Mindenesetre ha ezt a fejlődést tartom, akkor 2 éven belül már versenyképes eredményeim lesznek, azaz megfelelek saját elvárásaimnak.

Továbbá végre megvan a 32 es súly, ami már ugye master kategória, ennek tekintetében időnként úgy érzem, hogy kiszakítja az ízületeimet. Ebből mi a tanulság?

"Strength is an art" avagy az erő művészet. Rá kell jönnöm, hogy még sokat kell csiszolnom a technikán. Ezért manapság ugye a kevesebb több elv mentén dolgozom, de azért 100-100 swinget beleszórok, hogy azért szokjam ám.

Tapasztalataim szerint a 60-assal is meg lehet csinálni a swingeket, az az egyik gyakorlat, amivel legjobban szoktatod magad egy nehezebb súlyhoz, sőt nagyobb terheléshez. Még a pihenő napokon is lehet bőven swingelni szerintem egy olyan 300-ig biztos.

CSoportok fejlődnek, haladó csoportomra büszke vagyok, bár közeleg a nyár és ritkán van teljes létszám, azért alakul a csoport a dupla tabata már piskóta nekik :) !

Új kezdő csoportom is ügyes, főleg ,hogy 4! lány van benne, akik fiukat megalázó vehemenciával vetették bele magukat. Csak így tovább!

Mint látható mindeki fejlődik, vagy fejlődni szándékozik, ami jó, de pár alapelv ,csak röviden:

1. Táplálkozás: AMi kell a fejlődéshez: Fehérje(hús!!!) = építőanyag + szénhidrát (tészta, rizs, krumpli) = üzemanyag + vitaminok (plus tablettától kezdve a gyümi/zöldség kombóig )

2. Pihenés: Minimum a 7-8 óra folyamatos(!) alvás szükséges. Ennyi idő alatt regenerálódik a szervezet és nagyon fontos, hogy az idegrendszer is, mely végül is felelős az építkezés levezetéséért!

3. Edzés: Vigyázzunk rá, hogy bár a folyamatos és rendszeres edzés fontos, iktassunk be azért pihenőnapokat, mikor könnyű vagy semmilyen edzést nem végzünk! A túledzettség az egyik legbiztosabb módja, hogy elmenjen az edzéstől a kedvünk jó hosszú időre. RElax!

Nah , egyelőre ennyi, természetesen következő bejegyzésem hamarabb jön ;) !


1 megjegyzés:

  1. azért fehérjét nem csak hússal lehet bevinni - a túlzott húsfogyaztás igenis káros, tönkreteszi a vesét, magas vérnyomást okoz, bizonyos rákos megbetegedéseket is elősegíti, stb.
    Kiváló fehérjeforrás a túró például.
    Mondom ezt úgy, hogy minden nap eszem húst, de attól még ez nem követendő példa ;)
    Meg ugye nem mindenki akar izmot építeni, szintentartáshoz vagy fogyáshoz meg szerintem nem kell plusz fehérjét bevinni, arra kiélezni a diétát, hogy minél több jusson belőle - ehhez bőven elegendő az átlagos kajálás :)
    Szerintem :)

    VálaszTörlés