2010. február 24., szerda

Mozgáshiányos bejegyzés


Nos akkor eljött az idő egy újabb bejegyzésnek.

Lézeres látásjavító szemműtéten vagyok túl, így hát nem is nagyon tudtam volna írni, de szokásaimhoz híven ezt most egy összetett bejegyzéssel pótolom.

Lássuk mi is történt:

1. Megműtötték a szemem, hogy jobban lássam kiket és hogyan edzek !


2. Ennek több hatása is volt/van életemre, melynek legrosszabb kihatása hogy nem edzhetek. Azaz , a sok nővérke elmondta, hogy ne emelgessek semmit, mert az nem jó
Nos azóta úgy látom ,hogy a függőség jelei mutatkoznak rajtam, mert próbálok a súlyok közelébe kerülni, kicsit megsimogatni, úgy csinálni mintha emelném, vágyódva lesem hogy a többiek edzhetnek. Egy szóval cudar érzés, ha az ember nem edzhet, ezért eddzen is mindenki szaporán és sokat!
Kicsit tudományosan utánanézve, nem kell félni 1-2 hetes kihagyásnál az izmok sorvadásától. Előnye is származhat az embernek belőle, hisz ha esetleg túledzett állapotban van, akkor az izmok ilyenkor regenerálódhatnak, "telítődnek" megint, hogy újult erővel nyúzhassuk őket.
A szervezetünk a minimális energiafelhasználás elvét követi. Tehát mindig csak annyi izmot tart fent, amennyire éppen szükség van. Ezért edzünk ugye, hogy elhitessük a szervezettel, hogy nekünk nagyon sok, esetleg nagyon feszes, "tónusos" izomra van szükségünk a mindennapi élethez. Sok izmot azonban nehezen tart fent a szervezet, hisz sok energia, oxigén és tápanyag szükséges a fenntartásához, ezért a "nem-edzős" szakaszban elkezdi lebontani.
Másik veszély, hogy ilyenkor sokkal többet raktároz el a szervezet, hisz nem keletkezik energia deficit, tehát többet viszünk be, mint amennyit leadunk. Kedves drága szervezetünk meg okos, és elteszi későbbre, mikor majd ínség lesz. Ezt hívják úgy hogy hízás. Emiatt kell minél hamarabb elkezdeni megint a szervezet sanyargatását, hogy megelőzzük eme jólelkű tevékenységében.

ITT az eredménye szervezetünk jótékonykodásának.

Manapság a felüléseket és a guggolások/kitöréseket erőltetem, ahol nem kell kifejteni felsőtesttel erőt (igen a fekvőtámasz is tilos :P ).

Szóval most próbálom elhitetni az agyammal, hogy neki feszes izomzatra van szüksége, és kezdje el termelni, hiába fekszem a sötét szobában :P .

3. Győre-Szűcs Attila, kedves RKC cimborám, volt kedves és megtartotta (én a sötét sarokban kukksoltam) a műtét utáni edzést!
Nagyszerű kis edzés volt maximális professzionalizmussal . Csak annyit mondok, hogy 10* 15 ;) . Aki ott volt tudja :)!
Haladó csoport, meg kapott tactical encore swing , high-pull és snatch variációkat röpke 300 as ismétlésszámmal. Köszönjük mindannyian ! (Itt vége, kezd nyálas lenni :P)

4. És haladunk tovább, mindkét csoport kezd acél kemény lenni, volt megint Tabata és Vo2max. Gyors híradás:

Kezdő
"Kis" bemelegítés után Tabata:

- Márton : ?/100/87
- T3Mpl4R : 85/95/105
- Zoli : 86/98/112
- Roland : ?/96/104
- Krisztián :?/109/107
- Gábor : -/98/101
- Tomi: -/-/92
- Ádám: -/-/108

(magyarázat: Balról jobbra vannak a Tabaták. "-" mikor nem volt jelen, "?" mikor nem emlékszik rá, és vastag betű a legutóbbi eredmény).

Haladó:

Itt nem is emelnék ki senkit, mindenki ugyan olyan kemény. 25 sorozatos 15/15-ös Vo2 max volt, mindenki beleadta amije volt, nagy lihegéssel de sikerült :) !

Igény szerint adok majd pontos leírást Vo2 maxról esetleg Tabatáról. Addig is, edzetek sokat, helyettem is :) !

2 megjegyzés:

  1. Én tutira megbüntetném a feledékeny tabatázókat egy dupla körrel ;)

    VálaszTörlés
  2. Én tutira nem értek veled egyet. :)

    VálaszTörlés