2010. március 24., szerda

Munkás ököl, vasököl...

Ha már így belejöttem írok is még egy bejegyzést ;)!

Tegnap a kezdők megmérették magukat Vo2Max -szal és egészen jól szerepeltek. Viszont előjött a probléma ,mely a snatchnél mutatkozik meg leginkább, hogy lejön a tenyérről a bőr.

A kép persze csak elrettentés, de ahogy PAvel engedélyt ad metroszexuális módszerek alkalmazására (ezek az ő szavai :D), úgy átadom én is.
A lényeg, hogy áztassuk be a kezünket, míg felpuhul a bőrkeményedés, majd pl. habszivaccsal dörzsöljük le a és kenjük be körömvirágkrémmel. Kis odafigyelést igényel , de csúnya sérülések kerülhetőek el vele, amivel hetekre tudjuk magunkat az edzéstől megfosztani.

Ugyancsak vannak esetek, mikor nem sokat használ már ez, mondjuk egy TSC alatt, vagy egy Szemináriumon netán egy RKC instruktori képzésen, ahol nem lehet pihenni. Ilyenkor előfordulhat ,hogy felszakad még a jól ápolt kéz is.
Erre az esetre le lehet kötni, volt ,hogy még a kezdetekben zoknit lyukasztottam ki és úgy csináltam :).
Sarkalatos pontja a kesztyű használat, mert azon kívül, hogy macsó férfi nem hord kesztyűt edzés közben, a fogást "gyengítheti". Kesztyűvel azért bátrabb az ember, van, hogy nem figyel úgy a technikára.
De otthoni gyakorlásra véleményem szerint nyugodtan használható, csak mérjük fel időnként, hogy kesztyű nélkül mit tudunk és a két eredmény ne legyen távol egymástól.

Egy kis snatch edzés a nagy favorittól Kenneth től. Lehet látni, hoyg ott is megy a kézkötözés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése